Kertgondozás:
Cégünk 15 kert gondozását végzi Dunakeszin és vonzáskörzetében, valamint Budapesten. A jó minőségű munkák elvégzéséhez megfelelő szakértelemre valamint jó gépekre van szükség, amelyekkel cégünk rendelkezik. Munkánkat Husqvarna és Makita gépek segítik, amelyekkel megfelelő minőségű munkát tudunk végezni. Cégünk célkitűzése, hogy kiváló munkát végezzen megfelelő árakon.

Fűnyírás:
Fűnyírást 2 db Husqvarna 52SVW benzinmotoros fűnyíróval végezzük. Heti vagy 10 napos ciklusokban. A fűnyírás ára tartalmazza a levágott fű elszállítását.

Fűkaszálás:
Nem használt telkek illetve területek tisztítását vállaljuk.
Fűkaszálást Husqvarna 325 Rdx benzinmotoros fűkaszával végezzük valamint nagy területek esetén Husqvarna LT 151-es fűnyíró traktorral. A fűkaszálás ára akár 5 Ft/nm-től.

Gyepszellőzetés:
A fű a talaj felszínén filcréteget képez, ez megakadályozza a tápanyagok ( nitrogén, foszfor, kálium ) talajba jutását és felszívódását valamint a víz áramlását és ez mohásodáshoz vezet. A gyepszellőztetést tavasszal és ősszel szükséges elvégezni, előidőzve ezzel a fű ideális növekedését. Egyik elengedhetetlen művelet a jó minőségű gyep kialakításához, amelyet Makita benzinmotoros szellőztetővel végzünk.

Metszés:
A metszés a növekedés fontos eszköze. A metszésnek két, lényegében eltérő időszaka lehet. Metszhetünk nyugalmi állapotban, ezt fás metszésnek nevezzük. Rügyfakadás után a vegetációs időszakban végzett metszéseket összefoglaló névvel zöldmetszésnek vagy nyári metszésnek nevezzük.
Sövényvágás:
Sövényvágáshoz Makita benzinmotoros gépet használunk.
Műtrágyázás:
Mint minden növény a pázsitfüvek sem igénylik egész évben ugyanazt a tápanyag összetételt, ezért a piacvezető cégek többféle műtrágyát gyártanak. Gyeptelepítéshez a foszforban leggazdagabb starter, fenntartáshoz a nitrogénsúlyos fenntartó, ősszel az erősítő hatású kálium túlsúlyos őszi kondícionáló műtrágya ajánlott. Ezen kívül mohás területeken, tavasszal és ősszel javasolt a kén és vasszulfát tartalmú mohásodás csökkentő műtrágyák kijuttatása.
Tavaszi Őszi takarítás:
Levelek összeszedése főleg ősszel, amely munkánkat Makita lombfújó gép segíti.
Permetezés:
Tavaszi őszi lemosó permetezés. A kora tavaszi tennivalók között az egyik legfontosabb a télvégi lemosó permetezés. Ezzel nem csak elpusztíthatjuk a különböző korokozók áttelelő alakjait, hanem erősen megnehezíthetjük aktív támadásukat a kerti szezon idején. A télvégi lemosó permetezés fő célja, hogy a gyümölcsfákon, a bogyótermésűek bokrain, a szőlőtőkéken az ágvázakon, a kéregrepedésekben vagy a rügyek felületén megtapadt gombakártevők szaporító képleteit elpusztítsuk, valamint ritkítsuk a rovarkártevők (atkák, pajzstetvek, levéltetvek, molyok) áttelelő alakjait. Ezzel megelőzhetjük tavaszi fertőzésüket és intenzív támadásukat a vegetációs időszakban.
Gyomirtás, szelektív gyomirtás:
Sokan kilátástalan küzdelmet folytatnak a gyepben megjelenő kétszikű gyomok ellen. Gyakran mindez a rossz talaj előkészítés következménye - nem gyomtalanítják a füvesítési munkák előtt a területet, sokszor a felhasznált termőföldek is gyomfertőzöttek, de az is jellemző, hogy a már kész gyep a környék gyomos, elhanyagolt területeiről fertőződik. A szép gyommentes fű is elérhetővé válik szelektív gyomirtó alkalmazásával. A szelektív gyomirtók a gyomok olyan élettani folyamatait gátolják, amelyek a fűféléknél vagy nincsenek meg, vagy annyira eltérően működnek, hogy az nem nyújt támadási felületet gyomirtó számára. A kétszikű gyomok úgynevezett szelektív gyomirtó szerekkel könnyen kiirthatók Ezt a munkát minden esetben bízza szakemberre.

 

Áraink tartalmazzák a keletkezett hulladék elszállítását.

 

Videók és képek a kertgondozásról:

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash